Handel


Hervorming onderwijs schooljaar 2023-2024
Dit is een uitdovende richting en zal voor de laatste keer ingericht worden tijdens het schooljaar 2023-2024 in het 6de jaar.

Visie

In Handel word je opgeleid voor een commerciële of een administratieve loopbaan in het bedrijfsleven, de overheidsadministratie of de dienstensector.
Er is een ruime bedrijfseconomische vorming met veel aandacht voor de technieken van boekhouding, de binnen- en buitenlandse handel, de toegepaste informatica… .
Het bedrijfsleven hecht ook veel belang aan een vlotte communicatie – zowel mondeling als schriftelijk – in de eigen taal maar ook in vreemde talen.
Binnen de algemene vorming wordt een grondige kennis van het Nederlands, een praktische kennis van het Frans en Engels en een basiskennis van Duits nagestreefd.
Het ontwikkelen van communicatieve vaardigheden in een zakelijke context, de zakelijke communicatie is belangrijk.
In het nieuwe vak Talent krijg je inzicht in hoe je brein (leerstof ver)werkt, hoe je goede resultaten haalt door efficiënter te studeren, en wat jouw talenten, interesses en motivaties zijn. Het helpt je om succesvol te studeren.

Leerlingenprofiel

Je zoekt een opleiding met een ruime keuze aan toekomstmogelijkheden? Je wil talen leren en hebt interesse in economie en ondernemerschap? In dat geval is de studierichting Handel voor jou ideaal.

Overgang

De richting handel heeft een dubbele finaliteit. Je kan verder studeren in het hoger onderwijs of je kan ervoor opteren de arbeidsmarkt op te stappen.

Lessentabel

6de jaar
Aardrijkskunde
1
Boekhouding
2
Economie
2
Engels
3
Frans
3
Geschiedenis
1
Levensbeschouwing
2
Lichamelijke opvoeding
2
Natuurwetenschappen
1
Nederlands
3
Stage
2
Toegepaste economie
5
Toegepaste informatica
2
Verkoop
2
Wiskunde
2
TOTAAL
33

ATHENEUM Schoten

dé school met vele plussen

Emiel Blangenoisstraat 2
2900 Schoten

(03)658 52 31

info@atheneumschoten.be

INVENTO SCHOLENGROEP

Scholengroep van het GO! in de Antwerpse voorkempen.

Logo Invento

SOCIAL MEDIA

Bezoek zeker ook onze Facebook- en Instagram-pagina:

Logo Facebook Logo Instagram

UURROOSTER

Logo Untis