Haarverzorging - Duaal


Visie

Het opleidingstraject duaal bestaat uit twee componenten: een algemene vorming (het schoolcomponent) en een beroepsgerichte vorming (het werkcomponent).
De beroepsgerichte vorming krijg je vooral op je reële werkplek. Ook op school wordt een deel van de beroepsgerichte vorming gegeven. Dit is voornamelijk in functie van het bijwerken van competenties die je nog niet voldoende beheerst. Tijdens de twee dagen op school worden de leerlingen via een geïndividualiseerd leertraject begeleid om integratie in het arbeidsveld tot een succes te maken. De andere drie dagen draai je mee op het werkveld.
Extra tof aan het duale onderwijs is, dat je er ook nog voor betaald wordt.

Je leert in het beroepsgerichte deel van de opleiding haarverzorging duaal haarbehandelingen realiseren met het oog op esthetica en hygiëne. Je respecteert hierbij de geldende regels binnen het kapsalon. Je ontvangt, adviseert en helpt klanten bij de keuze van kapsels en haarsnitten. Je adviseert en verkoopt producten.

Leerlingenprofiel

Naast uiteraard interesse voor het gekozen studiegebied, beschik je over de juiste arbeidsattitudes. Je bent stipt, kan correct en respectvol communiceren en bent in staat verantwoordelijkheid op te nemen.

Overgang

Na het 6e jaar kan je gaan werken, maar indien je ervoor opteert om verder te studeren in het 7e specialisatiejaar Haarverzorging - DUAAL, dan behaal je na het succesvol beëindigen van dit jaar het diploma ‘Hoger Secundair Onderwijs’.

Lessentabel

5de jaar
6de jaar
Engels
2
2
Levensbeschouwing
2
2
Lichamelijke opvoeding
2
2
STEM / MAVO
4
4
Richtingspecifieke vakken
PV/TV Haarzorg
4
4
TOTAAL
14
14

ATHENEUM Schoten

dé school met vele plussen

Emiel Blangenoisstraat 2
2900 Schoten

(03)658 52 31

info@atheneumschoten.be

INVENTO SCHOLENGROEP

Scholengroep van het GO! in de Antwerpse voorkempen.

Logo Invento

SOCIAL MEDIA

Bezoek zeker ook onze Facebook- en Instagram-pagina:

Logo Facebook Logo Instagram

UURROOSTER

Logo Untis