Haarverzorging


Hervorming onderwijs schooljaar 2023-2024
De richting wordt opgestart vanaf 1 september 2023 in het 5de jaar en zal vervolgd worden in het 6de jaar vanaf 1 september 2024.

Visie

  • De studierichting Haarverzorging is een studierichting in de arbeidsmarktgerichte finaliteit, gericht op doorstroom naar de arbeidsmarkt.
  • Leerlingen leren competenties die belangrijk zijn als kapper zoals het ontvangen van klanten, adviseren en helpen bij de keuze van kapsels, haarsnitten, haarkleuren en het uitvoeren van haarverzorgingstechnieken.
  • Haarverzorging wordt als domeingebonden studierichting aangeboden in de derde graad. De basisvorming is dezelfde als voor alle andere studierichtingen binnen de arbeidsmarktgerichte finaliteit.

Leerlingenprofiel

Een leerling uit de studierichting Haarverzorging:
  • is geïnteresseerd in trends in haarverzorging;
  • wil informatief advies geven aan klanten bij het uitvoeren van haarverzorgingstechnieken op klanten zoals tijdelijke en blijvende omvormingen, gelegenheidskapsels, (ont)kleuringen, basis- en gecombineerde snitten en scheertechnieken;
  • is bereid de aangeleerde basis-schoonheids- en lichaamsverzorgingstechnieken zoals het reinigen van huid en nagels, uitvoeren van een handverzorging en -massage en aanbrengen van make-up op klanten te onderhouden;
  • is bereid zijn mondelinge communicatieve vaardigheden uit te breiden met courante woorden, eenvoudige zinnen en elementaire vakterminologie in het Frans en Engels.

Overgang

De leerlingen hebben na de derde graad één of meerdere beroepskwalificaties behaald. Op basis van deze beroepskwalificatie(s) is een intrede op de arbeidsmarkt mogelijk.
De leerlingen kunnen ook kiezen voor een beroepsgerichte Se-n-Se-opleiding waarbij ze één of meerdere extra beroepskwalificaties kunnen behalen die hen extra kansen bieden op de arbeidsmarkt.
De leerlingen kunnen tenslotte ook kiezen voor Se-n-Se-opleiding als voorbereiding op hoger onderwijs (bacheloropleiding).

Lessentabel

5de jaar
6de jaar
Engels
2
2
Levensbeschouwing
2
2
Lichamelijke opvoeding
2
2
MAVO
5
5
Nederlands
1
1
STEM
2
3
Richtingspecifieke vakken
Haarverzorging
14
10
Stage
4
8
TOTAAL
32
33

ATHENEUM Schoten

dé school met vele plussen

Emiel Blangenoisstraat 2
2900 Schoten

(03)658 52 31

info@atheneumschoten.be

INVENTO SCHOLENGROEP

Scholengroep van het GO! in de Antwerpse voorkempen.

Logo Invento

SOCIAL MEDIA

Bezoek zeker ook onze Facebook- en Instagram-pagina:

Logo Facebook Logo Instagram

UURROOSTER

Logo Untis